Pelgrim: een moderne beschermheilige

Pelgrim is het icoon van de Walk of Wisdom en geldt als eigentijdse´beschermheilige´ van de route. Het icoon is ontworpen door Huub en Adelheid Kortekaas en verbeeldt dat alle mensen "zaailing zijn van Moeder Aarde" met ieder een eigen, unieke kiemkracht. Iedere pelgrim die de route loopt, krijgt het icoon bij inschrijving en het symbool komt terug langs de route in de vorm van routemarkeringen.

Pelgrim Huub en Adelheid Kortekaas

Het kunstenaarsduo Huub en Adelheid Kortekaas maakte eerder een 'Angel of Unity' voor de tuin van de Verenigde Naties in Ramallah (2013). Dit deden zij in opdracht van de Nederlandse ambassade in een gebaar van vrede voor de Palestijnse bevolking. Ook ontwierpen ze in 2008 de human rights tulip award voor het Ministerie van Buitenlandse Zaken. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan iemand die zich verdienstelijk heeft ingezet voor de mensenrechten. 

Volgens de kunstenaars zijn we op weg naar een nieuw wereldbewustzijn - een "Nieuwe Renaissance" - waarin de mens zich zelf niet langer apart zet van de natuur. Volgens de kunstenaars zijn alle mensen verbonden in het verlangen om te worden tot wie we in diepste wezen zijn. Dit maakt ons tot medescheppers van de werkelijkheid. Het icoon Pelgrim draagt deze gedachte van de kunstenaars uit en refereert aan hun project de unifying spiritual field of the world

Huub en Adelheid Kortekaas werken momenteel aan de realisatie van de Anima Mundi: een tempel die het geweten van de aarde symboliseert. 

Huub_en_Adelheid

Walk of Wisdom logo Huub en Adelheid Kortekaas

Geef de pelgrim moed: Vriendencampagne 2017