Ervaringen van pelgrims die de Walk of Wisdom hebben gelopen. Inzendingen voor de tweede uitgave van ons pelgrimsgetijdenboek zijn maximaal 220 woorden of 2/3 pagina van een routekaart uit de gids. 

Subcategorieën van deze categorie:

Routecamera
OKT
16

"Deze vorm van revalidatie stimuleert cliënten om uit de 'overlevingsstand' te komen"

“Ik ben nu klaar om het beter voor mezelf te maken, ik besef dat ik mezelf in de weg zit en dat ik de koe nu bij de horens moet pakken.” Dat zei een cliënt van Koninklijke Visio Den Bosch. Van 23 tot en met 30 september hebben zes cliënten met een visuele beperking met drie professionals en drie buddy’s ruim 110 km gewandeld over het pad van de Walk of Wisdom rondom Nijmegen.

...
Door met lezen
OKT
03

"Mijn maat, mijn wandelstok, stapte naakt en vol verwachting met mij zijn nieuwe leven in" (Paul De Marez, pelgrim 1420)

Walk of Wisdom, vanuit het perspectief van een verre Vlaming

Als pelgrim 1420 vertrok ik hartje zomer uit de monumentale Stevenskerk voor mijn Walk of Wisdom. Die maandagmiddag was ik in de oudste stad van Nederland aangekomen na een lange treinreis vanuit mijn thuisstad Kortrijk, dicht bij de Frans-Belgische grens. 

Al snel liep ik langs de Waalstranden. De ruimte, de stilte, het water, de bloemen en de schapen dompelden mij meteen onder in een sfeer die de geest opent en de voeten energie geeft. Ik liep over veeroosters, door klaphekjes, langs heggen en knotwilgen. Puffend kon ik mijzelf met een veerpontje het water van Het Meer over trekken. In het eenvoudige gastvrije ‘Sous Eglises’ vond ik gelukkig nog onderdak.

Het was een prachtige start van wat een korte vijfdaagse pelgrimstocht moest worden, maar ik miste nog een stevige wandelstok.

Door met lezen
SEPT
29

"We hebben veel positiviteit ontmoet" (pelgrims Keito van der Linden-Wisdom en Josselijn Bunte)

Met het gidsje in de hand,

de veter om de pols,

...
Door met lezen
SEPT
24

"Gelukkig, dacht ik, het komt nog goed met deze wereld" (pelgrim Jeanet Aartsen)

Jeanet Aartsen liep in juni de Walk of Wisdom en ontmoette een engel in een rood jurkje op haar pad. Die kwam haar op de scooter halen toen ze er helemaal doorheen zat.

Jeanet schreef een mooie tekst naar aanleiding van die ontmoeting. Die geldt meteen als mogelijke inzending voor het volgende pelgrimsgetijdenboek dat aan het ontstaan is. Bij routekaartje 6, aldus Jeanet.

Door met lezen
SEPT
19

"Laat je maskers vallen, toon je ware gezicht" (Huib Wijtenburg, pelgrim 999)

Met prachtige muziek en liederen werden wij op zaterdag 17 december 2016 uitgeleide gedaan op onze pelgrimstocht.

Bij het vertrek uit de Stevenskerk sprak ik het volgende gedicht uit:                                                     

Labyrint

Heb je het verlangen om te dwalen

in je eigen labyrint

Van buiten naar binnen

Ben je nieuwsgierig

wat je daar vindt?

Door met lezen
SEPT
08

"Het was niet zomaar een wandeltocht" (pelgrim Ieke Witteveen)

In het voorjaar van 2017 wordt mijn veerkracht op de proef gesteld en ik besluit dat ‘t nu het moment is om de Walk of Wisdom te gaan lopen, een pelgrimsroute in Nederland die symbool staat voor de weg naar binnen op zoek naar zin en betekenisgeving. 

Omdat ik van kamperen houd, bivakkeer ik op een camping in de regio en 7 augustus loop ik, samen met een vriendin die me op het spoor van deze route zette, de eerste etappe vanuit de Stevenskerk door de Ooijpolder naar Beek-Ubbergen. Tien dagen en 136 kilometer later ben ik terug op dezelfde plek en sluit ik, heel passend bij mijn stemming van dat moment, de route af met een hapje en een drankje in eetcafé De Hemel, genietend van heerlijke jazzmuziek.

Door met lezen
AUG
21

'In ongeborgenheid gaan nieuwe deuren open' (Lucy van Norel, pelgrim 1011)

Hoe ontroerend om onder een haag zingende mensen door te lopen als start van het lopen van de Walk of Wisdom… En het is een grote haag van mensen: mijn vertrek is de afsluiting van een feestelijk samenzijn ter gelegenheid van het vertrek van de 999e pelgrim van dit geweldige initiatief! 

Daags voor mijn vertrek lees ik een gedicht waarin ik geraakt word door een zin

...
Door met lezen
AUG
20

Een pure tocht

Een pure tocht

"Zo weer thuis van een geweldige wandeling.
De walk of wisdom.
136 km door en rond Nijmegen.
Wat een mooie route, zo divers.
Heuvels, heide, uiterwaarden, beekjes, velden, bossen, liefde, rust, stilte, alles komt er in voor.

Dankbaar aan mij zelf dat ik dit heb gedaan, ook dankbaar voor de organisatie jullie hebben iets heel moois neergezet.  
De indrukken die ik opgedaan heb, zitten in mijn hart en ziel. Daarom heb ik geen foto's gemaakt. Dus ga zelf deze ervaring aan, om te ervaren hoe mooi het is."

...
Door met lezen
JULI
27

"Een roodborstje brengt mij weer op het spoor" (José Rasenberg, pelgrim 954)

José Rasenberg verloor haar vader op jonge leeftijd. Zijn grootste hobby was vogeltjes kweken om hoge punten te scoren op de jaarlijkse tentoonstelling in het dorp.

Op haar tocht moest José net als altijd bij elk roodborstje dat zich in haar buurt bevindt aan haar vader denken.

Door met lezen
JULI
24

‘Mijn belangrijkste leerpunt: ik mocht stoppen van mezelf’ (pelgrim Ans van de Leemkolk)

Op 18 maart 2017 vertrok ik vanaf de Valkhofkapel in Nijmegen. Mijn doel: in vier dagen The Walk of Wisdom lopen met een rugzak ter voorbereiding van mijn wandeling van Porto naar Santiago!

Door met lezen

Walk of Wisdom logo Huub en Adelheid Kortekaas

Zoek een bericht

Geef de pelgrim moed: Vriendencampagne 2017