Laatste nieuws en ontwikkelingen van de Walk of Wisdom

Subcategorieën van deze categorie:

Help mee
OKT
16

"Deze vorm van revalidatie stimuleert cliënten om uit de 'overlevingsstand' te komen"

“Ik ben nu klaar om het beter voor mezelf te maken, ik besef dat ik mezelf in de weg zit en dat ik de koe nu bij de horens moet pakken.” Dat zei een cliënt van Koninklijke Visio Den Bosch. Van 23 tot en met 30 september hebben zes cliënten met een visuele beperking met drie professionals en drie buddy’s ruim 110 km gewandeld over het pad van de Walk of Wisdom rondom Nijmegen.

...
Door met lezen
OKT
15

Schrijf mee aan 'het verhaal' van de Walk of Wisdom

“Men schrijft niet om gepubliceerd te worden, men schrijft om te ademen.” Die prachtige woorden schreef de Ierse schrijver Samuel Beckett ooit. 

Heb jij geschreven over jouw Walk of Wisdom? Zou je er (nog meer) over willen schrijven en misschien ook een mogelijke bijdrage willen insturen voor het komende Pelgrimsgetijdenboek?

Kom zaterdag 28 oktober naar de middag van de Walk of Wisdom voor pelgrims die (een deel van) de route hebben gelopen en wissel je verhalen en ervaringen uit.

Door met lezen
OKT
11

Pelgrimeren in Nijmegen: met andere ogen kijken

Pelgrimeren in Nijmegen: met andere ogen kijken

Ons begin- en eindpunt de Stevenskerk wordt open gehouden door vrijwilligers van de Stevenskring. Eén van die vrijwilligers is Gijs Hoogenboom. Grote kans dat je met een boekje in de arm vertrekt als je Gijs treft: Met andere ogen kijken, een pelgrimstocht door de binnenstad van Nijmegen. Hij schreef het met Pieter Niesten van de Jacobskapel, gebaseerd op het werk van de zuster Claris Jo Overbeek.

“De pelgrim verlaat zijn huis en veiligheid,
Gaat alleen of met anderen op weg
Op weg naar de langste tocht:
De tocht naar binnen.”        (K. Waaijman/L.Aarnink e.a.)

...
Door met lezen
OKT
06

Een klein stukje oud leer in elk startpakket

Wat hebben een leren jas, twee leren rokjes en een leren broek met de Walk of Wisdom te maken? In elk startpakket van de pelgrimsroute zit een heel klein stukje ervan!

De vele honderden kleine stukjes van de oude kleren worden gebruikt om de pelgrimsveters van een sluiting te voorzien. Een mooie nieuwe bestemming. Nu is de oude broek aan de beurt.

Door met lezen
OKT
04

Eerbetoon aan ons begin - en eindpunt

Eerbetoon aan ons begin - en eindpunt

De Nijmeegse Stevenskerk is sinds 2015 het begin- en eindpunt van de Walk of Wisdom en daar zijn we hartstikke trots op. Het gebouw stamt uit de 13e eeuw en geldt als het meest markante gebouw van de stad. 

De kerk biedt ons kosteloos gastvrijheid en om iets terug te doen, hebben we dit jaar van elke pelgrim die zich inschreef wat gespaard. Genoeg om de zogenoemde 'Steveniersbijdrage' te doen (€365,-). Hiermee betalen we één dag in het jaar de kosten om de Stevenskerk open te houden: lieve Stevenskerk, fijn dat je ons thuis wilt zijn! 

...
Door met lezen

Walk of Wisdom logo Huub en Adelheid Kortekaas

Zoek een bericht

Geef de pelgrim moed: Vriendencampagne 2017