Laatste routenieuws

Stevenskerk door Bart KouwenbergVertrek of aankomst

Kijk hier voor de openingstijden van begin- en eindpunt de Stevenskerk. 

Stevenskerk gesloten? Bel aan bij Stevenskerkhof 64, beheerder Rens is vaak aanwezig - ook in de wintermaanden. Wanneer niemand open doet, post dan een briefje met je naam, inschrijfnummer en vertrekdatum in de brievenbus bij Kerkboog 2, onder de poort.

Bij aankomst kun je bij het bezinningscafe Open/Slow ook het laatste ringetje ophalen. Dit ligt aan de Lange Hezelstraat 39, onder aan de heuvel van de kerk (openingstijden). 

Foutje in derde druk routegids

Bij de overnachtingen staat hetzelfde telefoonnummer bij de B&B Malden Bosrand en B&B Bothalenshof. Het juiste nummer van B&B Malden Bosrand is O6-10110288. Op de internetlijst staat wel het juiste nummer (link). 

Overigens heeft Mieke Klaver een totaaloverzicht gemaakt van alle overnachtingsadressen. Deze kun je downloaden via de facebookgroep 'Pelgrims van de Walk of Wisdom' of kijk in de bevestiging van je inschrijving. Heb je je ingeschreven voor 17 september mail ons dan even hiervoor op

Routenieuws

Wijchen vuurritueel atelierTerrazul pelgrimsbelNieuw: bij routekaart 24 na bolletje 5 kom je op de Ravensteinseweg 300 langs keramiekatelier Terrazul. In de schitterende tuin staat een vuurbol waaraan je een gedachte of wens kunt toevertrouwen. Ook gewoon een fijne plek om even te zitten. Laat het os even weten als je het hebt uitgeprobeerd. Meer: link.

Het is momenteel laag water bij de Waal van Deest tot en met Beuningen (routekaart 30- 32). Je kunt dan ook heerlijk de struinroute nemen. Loop niet door een kudde koeien als je die tegenkomt, maar eromheen.

Het eiland in de Waal op routekaart 33 is af. Je kunt halverwege de brug de Oversteek naar beneden (bolletje 8). Loop gerust over de stranden. Om op de brug te komen, is op dit moment een omleiding bij bolletje 5.

Markeringen

De route is overal gemarkeerd m.u.z. het Reichswald. We krijgen daar alleen toestemming als we de route langs het hek verleggen, omdat ze geen paaltjes willen hebben. We vinden dat zonde: het bos is prachtig! Volg daarom de routebeschrijving en detailkaarten, deze zijn uitgebreid getest, het lukt bijna iedereen. 

GPS bestand is voor pelgrims verkrijgbaar bij pelgrimsbureau@gmail.com. 

Nieuws en aanbiedingen ophaalpunten vogelringetjes 

- Berg en Dal: bij rivierhotel Oortjeshekken in de Ooijpolder dessert cadeau bij een overnachting + diner. 

- Gennep: café Den Diepen (Milsbeek) heeft bij de deur een vogelhuisje met ringetjes.
Voor pelgrims die een ringetje ophalen, koffie met Christoffelvlaai of Trippel met vier bitterballen €5,-.
Christoffel is van ouds de 'beschermheilige' voor reizigers.

- Mook-Middelaar: Jachtslot Mookerheide is voorlopig dicht. Je komt langs een vogelhuisje tegen de houten schuur in de laan achter het slot. Wie het ringetje ophaalt bij 't Zwaantje krijgt een fraaie kaars voor de nabijgelegen boskapel bij besteding vanaf €5,-. Pelgrims die daar rechtstreeks een overnachting boeken, krijgen op zo/di/wo/do €10,- p.p. korting.

Vogelringetjes Loonsche Schuur door Mirjam Klever nummer 11- Heumen: bij de Zweef-inn in Malden koffie met appeltaart voor €4,75. 

- Grave: de VVV in Grave is voortaan gesloten op maandag! 

- Oss: bakker Ravenstein is vervallen. Ga naar Stadsherberg de Keurvorst of haal het ringetje bij boerderijterras de Loonse Schuur (Maasdijk 18, Neerloon), net voor Ravenstein (foto). Bij Stadsherberg de Keurvorst voor pelgrims tweede kopje koffie gratis of een consumptie bij het diner.

- Wijchen: Aanbieding bij de Leurse Hof in Leur een 'twaalfuurtje' voor €9,95: keuze uit de soepen + mais/oerbrood met kroket, eiersalade of kaas.

- Druten: café/cafetaria Tabaksplant in Afferden heeft een vogelhuisje met ringetjes naast de midgetgolfbaan, tegenover het cafetaria. Let op: De Verleiding in Deest, ná Afferden is bankroet, haal je ringetje dus in Afferden bij Tabaksplant!

- Nijmegen: behalve in de Stevenskerk kun je ook in het bezinningscafe Open/Slow het laatste ringetje ophalen. Dit ligt aan de Lange Hezelstraat 39, onder aan de heuvel van de kerk (openingstijden). Hier liggen ook reserve ringetjes. 
Aanbieding voor pelgrims: koffie met gebak voor €5,-.

OV-schema

We raden aan de route in een week te lopen om in het pelgrimsritme te komen. Wil je het anders doen, kijk dan hier voor het OV-schema van Patricia Akkermans van D'ankhlink. 

Foto Stevenskerk: Bart Kouwenberg
Foto pelgrimsbel: keramiek atelier Terrazul
Foto vogelringetjes Loonsche Schuur Neerloon: Mirjam Klever

Walk of Wisdom logo Huub en Adelheid Kortekaas

Geef de pelgrim moed: Vriendencampagne 2017