DEC
21

Bestuursvoorzitter Vierdaagse Feesten Walter Hamers

Walter HamersLeuk om te melden dat de bestuursvoorzitter van de Vierdaagse Feesten Walter Hamers symbolisch voorloper geworden is van de Walk of Wisdom. Hij heeft een pagina geschreven voor ons hedendaags getijden- en pelgrimsboek Seizoenen van het Leven. 

De Walk of Wisdom wil uitgroeien tot het beschouwende broertje of zusje van de Nijmeegse Vierdaagse, die sinds een aantal jaar ´Walk of the World´ als ondertitel heeft. Behalve Walter Hamers is ook de marsleider van de Vierdaagse - Johan Willemstein - een van onze voorlopers. 

...
Door met lezen
OKT
30

Deeleconomie pionier Juul Martin

Juul MartinJuul Martin, pionier van de deeleconomie, heeft een tekst geschreven voor ons pelgrimsboek en is daarmee symbolisch voorloper geworden van de Walk of Wisdom. 

Juul Martin kreeg landelijke bekendheid met het 'Huis van Overvloed" waarbij hij met overtollig bouwmateriaal en de hulp van vele vrijwilligers voor minder dan 900 Euro een fraai vormgegeven huis bouwde. Ook organiseerde hij een sinterklaasfeest in Nijmegen waarbij 3000 Nijmegenaren cadeau's gaven aan mensen die het niet zo breed hadden.

...
Door met lezen
MRT
14

Projectontwikkelaar en filantroop Fred Matser voorloper

Fred Matser 2008De filantroop en voormalig projectontwikkelaar Fred Matser gaat een pagina schrijven voor ons getijden- en pelgrimsboek en wordt voorloper van de Walk of Wisdom. 

Fred Matser nam op jonge leeftijd het bedrijf van zijn vader over dat veel projecten ontwikkelde in de omgeving van Utrecht, zoals het Galgenwaard stadion. Maar een echte zakenman voelde hij zich niet: „Ik vond het spel wel leuk, maar ik vind dat de knikkers uiteindelijk niet van mij zijn. Ik was van mening dat ik het geld slechts in beheer had. Dat was ook de opvatting van mijn vader, die ondanks de welstand altijd is blijven wonen in de helft van het dubbele huis waar het gezin in 1948 was ingetrokken. In stilte hielp hij mensen die hulp nodig hadden.”

...
Door met lezen
NOV
26

Ondernemer Bas Sanders voorloper

Bas Sanders gaat een pagina bijdragen aan het getijden- en pelgrimsboek Seizoenen van het Leven en wordt zo voorloper van onze pelgrimsroute. Bas Sanders is ondernemer in duurzame innovatie en mede oprichter van de stichting Biomimicry NL.

Volgens de filosofie van Biomimicry wil Sanders bij de ontwikkeling van technologie gebruik maken van de intelligentie van de natuur. In de natuur zijn volgens deze filosofie `design` oplossingen voorhanden voor veel van de problemen van de huidige niet zo duurzame samenleving. De hele evolutie is binnen deze gedachte een soort design proces waarbij via trial-en-error over een periode van miljoenen jaren steeds nieuwe technieken worden getest die organismen in staat stellen te overleven.

...
Door met lezen
NOV
05

Programmamaker Jan Douwe Kroeske

De bekende Nederlandse programma-maker Jan Douwe Kroeske is symbolisch voorloper geworden van de Walk of Wisdom. Ook levert hij een bijdrage aan het hedendaags getijden- en pelgrimsboek Seizoenen van het Leven. 

We zijn erg blij met het voorloperschap van deze vlotte en sympathieke radio - en tv-maker die zich op dit moment via Summerlabb inzet om festival bezoekers in contact te brengen met innovaties rond duurzaamheid. Jan Douwe Kroeske werd het bekendst met zijn radio- en tv muziekprogramma's Twee Meter sessies en Twee Meter de Lucht in, waarbij artiesten speciaal voor het programma opnames maakten van hun repertoire.

...
Door met lezen
OKT
05

Voormalig bank topman Herman Wijffels

Herman WijffelsDe vooraanstaande én vooruitstrevende oud voorman van de Rabobank Herman Wijffels heeft zich als eerste bereid verklaard symbolisch voorloper te worden van de Walk of Wisdom. Hij zal ook een bijdrage leveren aan het hedendaags getijden- en pelgrimsboek Seizoenen van het Leven en wordt zo de eerste symbolische voorloper van de route. 

Wijffels was onder andere voorzitter van de Sociaal Economische Raad, informateur van een kabinet en voorzitter van de vereniging Natuurmonumenten. Op het moment is hij co-voorzitter van Worldconnectors, een Nederlandse denktank die zich inzet voor een duurzame, vreedzame en rechtvaardige wereld. Ook is hij hoogleraar 'duurzaamheid en maatschappelijke verandering' aan de Universiteit Utrecht.

...
Door met lezen

Walk of Wisdom logo Huub en Adelheid Kortekaas

Geef de pelgrim moed: Vriendencampagne 2017