SEPT
09

Ook nieuwe Heumense burgemeester ambassadeur

Ook nieuwe Heumense burgemeester ambassadeur

De sinds mei 2017 aangetreden burgemeester van Heumen Marriët Mittendorff is ambassadeur geworden van de Walk of Wisdom. 

Mittendorff is opvolger van Paul Mengde. Ze is de eerste vrouwelijke burgemeester van het dorp Heumen. De Walk of Wisdom gaat door deze gemeente bij Malden (o.a. Heumensoord) en Overasselt (Hatertse Vennen).  

...
Door met lezen
FEB
22

Negende burgemeester ambassadeur: Paul Mengde, Heumen

Negende burgemeester ambassadeur: Paul Mengde, Heumen

We zijn trots om te melden dat nu ook de burgemeester van Heumen ambassadeur van onze route is geworden: Paul Mengde. Mengde was eerder burgemeester van Sevenum en is nu sinds een aantal jaar burgemeester van Heumen. Van de elf gemeenten aan de route ondersteunen nu negen burgemeesters onze pelgrimstocht moreel met een ambassadeurschap. 

Op zich zelf kleine, symbolische gestes, maar voor de Walk of Wisdom ook belangrijke gebaren van goede wil. Een nieuwe pelgrimstraditie ontstaat niet vanuit het niets en moet langzaam groeien. De spiritualiteit van onze pelgrimage moet als het ware wortel schieten in de omgeving. Dat gaat met het vertrouwen dat we niet al te vreemde dingen doen en een gevoel dat de pelgrimsroute ook iets goeds kan beteken voor de samenleving. Voor dat laatste doen we van harte ons best met onze steun aan zwerfafval Actie Schone Waal en de sponsorloop voor natuurprojecten tijdens de Zomerpelgrimage: 'liefde voor het landschap'. Nuchter gesproken zijn we natuurlijk ook een goede kans voor de lokale economie: pelgrims moeten ook eten en slapen!

...
Door met lezen
NOV
26

Burgemeester Gradisen van Mook en Middelaar ambassadeur

Burgemeester Gradisen van Mook en Middelaar ambassadeur

Een morele opsteker voor de Walk of Wisdom: burgemeester Gradisen van Mook en Middelaar is ambassadeur geworden van onze route. 

De rustige en vriendelijke Gradisen is inmiddels de achtste burgemeester aan onze route die ambassadeur wordt van de in totaal elf gemeenten langs de route. Hij studeerde geschiedenis met als specialisatie de ontwikkeling van het anti-semitisme binnen de nationaal-socialistische beweging en de geschiedenis van het Midden Oosten. Ook rondde hij een rechtenstudie af. 

...
Door met lezen
JULI
03

Burgemeester Druten nu ook ambassadeur - Lucien van Riswijk

Lucien van RiswijkMooi nieuws voor het draagvlak van de Walk of Wisdom in de regio: burgemeester Lucien van Riswijk van Druten is ambassadeur geworden van onze pelgrimsroute. 

Burgemeester Van Riswijk staat bekend om zijn no-nonsense stijl van toespraken en visie op regionale samenwerking tussen gemeenten. Hij weet wat lopen is, al doet hij dat vooral als hardloper wel te verstaan. Hij heeft zich van harte bereid verklaard onze nieuwe pelgrimsroute morele ondersteuning te verlenen als ambassadeur.

...
Door met lezen
MEI
23

Burgemeester van Grave Lex Roolvink ambassadeur

Burgemeester van Grave Lex Roolvink ambassadeur

De burgemeester van Grave Lex Roolvink is ambassadeur - 'symbolisch voorloper' - geworden van de Walk of Wisdom. Hij is daarmee de zesde burgemeester van de elf gemeenten aan de route die ambassadeur is geworden. Een grote erkenning voor onze pelgrimsroute die op 21 juni wordt geboren als het beschouwende broertje van de Vierdaagse.

Grave ligt ongeveer halverwege op de 136 kilometer lange route van de Walk of Wisdom. Een oud garnizoensstadje direct aan de Maas met een kloosterdorp (Velp). In Velp staat het oudste klooster van de Kapucijnen in Nederland. Het klooster ligt direct aan de route en is een bezoek waard, niet alleen vanwege de cultuurhistorie maar ook vanwege de filosofie van Franciscus, de inspirator van de Kapucijnen.

...
Door met lezen
APR
22

Burgemeesters van Oss, Wijchen en Gennep ambassadeur

Burgemeesters van Oss, Wijchen en Gennep ambassadeur

Nieuwe steun in de rug voor de ontwikkeling van de Walk of Wisdom: de burgemeesters van Oss, Wijchen en Gennep hebben zich bereid verklaard ambassadeur te worden voor de Walk of Wisdom. 

Mevrouw Wobine Buijs-Glaudemans is burgemeester van Oss, waartoe de dorpen Ravenstein en Neerloon behoren ongeveer halverwege onze route. Ravenstein is een fraai oud vestingsstadje en Neerloon een klein kerkdorp aan de Maas. Ook het weidse Keent behoort tot de gemeente: een buurtschap middenin een natuurgebied waar o.a. het stilgevallen horloge van een neergestorte piloot herinnert aan het vliegveld dat hier lag in WOII.

...
Door met lezen
NOV
18

Burgemeester Beuningen voorloper

De burgemeester van Beuningen, Carol van Eert, is toegetreden tot het Comité van Aanbeveling van de Walk of Wisdom. Beuningen is de gemeente waar het voorlopige eindpunt van de pioniersroute van onze nieuwe pelgrimstocht moet komen: de Anima Mundi – een project van de kunstenaars Huub en Adelheid Kortekaas. 

In het werk van het kunstenaarsechtpaar staat verbondenheid van mens en aarde centraal. Met de Anima Mundi voorzien Huub en Adelheid Kortekaas een nieuwe contemplatieve ruimte van 99,9 meter lang en 6,66 meter hoog. Het is bedoeld als een vrij toegankelijke, hedendaagse levensbeschouwelijke ontmoetingsplaats geïnspireerd op de Griekse Agora of Stoa. De kunstenaars hopen dat er een nieuw wereldbewustzijn ontstaat waarin de mens zichzelf ziet als medeschepper op aarde (meer). 

...
Door met lezen
OKT
12

Burgemeester Nijmegen steunt WoW

De kabinetschef van  de gemeente Nijmegen heeft deze week laten weten dat Hubert Bruls, burgemeester van Nijmegen, plaatsneemt in het comité van aanbeveling van de Walk of Wisdom. Tevens levert hij een bijdrage aan het hedendaags getijden- en pelgrimsboek Seizoenen van het Leven. 

We zijn erg blij met deze formidabele steunbetuiging van de nieuwe pelgrimsroute en hopen van harte dat deze bijdraagt aan een betekenisvolle ontwikkeling. We willen de route vanaf de zomer van 2015 laten beginnen vanuit de Stevenskerk in Nijmegen tijdens de jaarlijkse zomerexpositie. Op dit moment leggen we de laatste hand aan het projectplan en de begroting en gaan dan vanaf november ´de boer´ op om fondsen te werven. Met de uitstekende netwerker en aimabele burgemeester van de Keizer Karelstad in ons comité van aanbeveling wordt dit weer een stukje makkelijker. 

...
Door met lezen

Walk of Wisdom logo Huub en Adelheid Kortekaas

Geef de pelgrim moed: Vriendencampagne 2017