SEPT
09

Ook nieuwe Heumense burgemeester ambassadeur

Ook nieuwe Heumense burgemeester ambassadeur

De sinds mei 2017 aangetreden burgemeester van Heumen Marriët Mittendorff is ambassadeur geworden van de Walk of Wisdom. 

Mittendorff is opvolger van Paul Mengde. Ze is de eerste vrouwelijke burgemeester van het dorp Heumen. De Walk of Wisdom gaat door deze gemeente bij Malden (o.a. Heumensoord) en Overasselt (Hatertse Vennen).  

...
Door met lezen
JULI
03

Burgemeester Druten nu ook ambassadeur - Lucien van Riswijk

Lucien van RiswijkMooi nieuws voor het draagvlak van de Walk of Wisdom in de regio: burgemeester Lucien van Riswijk van Druten is ambassadeur geworden van onze pelgrimsroute. 

Burgemeester Van Riswijk staat bekend om zijn no-nonsense stijl van toespraken en visie op regionale samenwerking tussen gemeenten. Hij weet wat lopen is, al doet hij dat vooral als hardloper wel te verstaan. Hij heeft zich van harte bereid verklaard onze nieuwe pelgrimsroute morele ondersteuning te verlenen als ambassadeur.

...
Door met lezen
APR
22

Burgemeesters van Oss, Wijchen en Gennep ambassadeur

Burgemeesters van Oss, Wijchen en Gennep ambassadeur

Nieuwe steun in de rug voor de ontwikkeling van de Walk of Wisdom: de burgemeesters van Oss, Wijchen en Gennep hebben zich bereid verklaard ambassadeur te worden voor de Walk of Wisdom. 

Mevrouw Wobine Buijs-Glaudemans is burgemeester van Oss, waartoe de dorpen Ravenstein en Neerloon behoren ongeveer halverwege onze route. Ravenstein is een fraai oud vestingsstadje en Neerloon een klein kerkdorp aan de Maas. Ook het weidse Keent behoort tot de gemeente: een buurtschap middenin een natuurgebied waar o.a. het stilgevallen horloge van een neergestorte piloot herinnert aan het vliegveld dat hier lag in WOII.

...
Door met lezen
DEC
21

Bestuursvoorzitter Vierdaagse Feesten Walter Hamers

Walter HamersLeuk om te melden dat de bestuursvoorzitter van de Vierdaagse Feesten Walter Hamers symbolisch voorloper geworden is van de Walk of Wisdom. Hij heeft een pagina geschreven voor ons hedendaags getijden- en pelgrimsboek Seizoenen van het Leven. 

De Walk of Wisdom wil uitgroeien tot het beschouwende broertje of zusje van de Nijmeegse Vierdaagse, die sinds een aantal jaar ´Walk of the World´ als ondertitel heeft. Behalve Walter Hamers is ook de marsleider van de Vierdaagse - Johan Willemstein - een van onze voorlopers. 

...
Door met lezen
OKT
24

Moskee bestuurslid Said Bouharrou

Said BouharrouSaid Bouharrou, bestuurslid van de Nijmeegse Al-Moslimin moskee, heeft een stuk geschreven voor ons pelgrimsgetijdenboek Seizoenen van het Leven en is daarmee symbolisch voorloper geworden van onze route. 

Said Bouharrou kwam samen met het bestuur van zijn moskee in het nieuws met een anti-IS statement: "juist nu moeten we duidelijk maken dat de islam vredelievend is". Eerder viel hij op door zijn vast voornemen Geert Wilders met respect en liefde te willen benaderen hoe zeer hij zijn standpunten ook verwerpt.  

...
Door met lezen
FEB
10

Voormalig Amsterdamse burgemeester en oud PvdA-leider Job Cohen

b2ap3_thumbnail_Job-Cohen.jpgVoormalig burgemeester van Amsterdam en PvdA leider Job Cohen heeft een pagina geschreven voor ons hedendaags getijden- en pelgrimsboek en is daarmee symbolisch voorloper geworden van de Walk of Wisdom.

Job Cohen is een alom gerespecteerd bestuurder, een rustige en stabiele kracht die zijn maatschappelijke loopbaan heeft toegewijd aan de publieke zaak in wetenschap, overheid en politiek. Hij werd in 2006 gekozen tot één na beste burgemeester ter wereld. 

...
Door met lezen
JAN
29

Schrijver en oud-politcus Jan Terlouw

Jan TerlouwSchrijver en voormalig policitus Jan Terlouw schrijft een pagina voor ons pelgrimsboek en wordt daarmee voorloper van de Walk of Wisdom. Terlouw was onder andere fractievoorzitter van D66 in de Tweede Kamer, minister en vice-premier en Commissaris van de Koningin in Gelderland. Hij verwierf grote bekendheid met het schrijven van kinderboeken (zoals Pjotr en Oorlogswinter). 

De laatste jaren zet hij zich in voor dierenrechten en de overgang naar een duurzame samenleving. Hij combineert flair met wijsheid en dat nog steeds op een leeftijd die ronduit formidabel is! Uit een toespraak uit 2011:

...
Door met lezen
DEC
13

Marsleider Vierdaagse Johan Willemstein

Johan Willemstein, marsleider van de Vierdaagse Nijmegen, gaat een pagina schrijven voor het pelgrimsboek en wordt zo voorloper van de Walk of Wisdom.

Goed nieuws voor onze pelgrimsroute in ontwikkeling om gesteund te worden door de marsleider van de Walk of the World. De Vierdaagse is in bijna 100 jaar uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend wandelritueel met een geweldige sfeer. Soldaten van over de hele wereld wandelen ongewapend in hun bataljons zingend over de straten en de stad bruist een paar dagen lang van de positiviteit. 

...
Door met lezen
OKT
05

Voormalig bank topman Herman Wijffels

Herman WijffelsDe vooraanstaande én vooruitstrevende oud voorman van de Rabobank Herman Wijffels heeft zich als eerste bereid verklaard symbolisch voorloper te worden van de Walk of Wisdom. Hij zal ook een bijdrage leveren aan het hedendaags getijden- en pelgrimsboek Seizoenen van het Leven en wordt zo de eerste symbolische voorloper van de route. 

Wijffels was onder andere voorzitter van de Sociaal Economische Raad, informateur van een kabinet en voorzitter van de vereniging Natuurmonumenten. Op het moment is hij co-voorzitter van Worldconnectors, een Nederlandse denktank die zich inzet voor een duurzame, vreedzame en rechtvaardige wereld. Ook is hij hoogleraar 'duurzaamheid en maatschappelijke verandering' aan de Universiteit Utrecht.

...
Door met lezen

Walk of Wisdom logo Huub en Adelheid Kortekaas

Geef de pelgrim moed: Vriendencampagne 2017